VINTERÄVENTYR

Åka skidor med draghund

Följ med på ett äventyr i snön med våra Siberian huskys!

Att åka skidor med draghund är en härlig känsla. Du får låna en av våra Siberian Huskys som är vana att ha skidåkare bakom sig och är snälla om man ramlar.

Vi hjälps åt att sela hundarna och göra oss klara och sen åker vi iväg tillsammans. Jag åker först med min draghund och hjälper till när det behövs. Vi åker ca 3 km, sen stannar vi och tar en fika och gosar med hundarna innan vi åker vidare.

Turen går genom skog och över myrar och är totalt 5-10 km, beroende på hur långt ni vill åka. Hunden drar dig men du måste också hjälpa till själv att åka skidor precis som vanligt.

Pris:

Vuxen från 500 kr, barn 9-14 år 350 kr

MER INFO

Vad ingår?

Guide, draghund med tillhörande dragutrustning till dig och hunden.

Mat & dryck

Fika med kaffe/te/varm choklad och smörgås ingår.

Antal personer

2-6 personer. Ej lämpligt för barn under 10 år.

Tidsåtgång

Ca 2 timmar

Utrustning

Egen skidutrustning och pjäxor. Du behöver ha med dig kläder för utomhusaktiviteter, d.v.s. tunn jacka och byxa, vantar och mössa samt ett värmeplagg som täckjacka eller täckväst.

Förkunskaper

Du ska kunna åka skidor utan hund

Hitta boendet som passar dig

Härbret

Precis bredvid Marjas stuga finner du härbret som har två sovrum med totalt tre sängar. Härbret hyrs bara ut tillsammans med Marjas stuga. Härbret har el men inte vatten. Toalett finns i Marjas stuga.

Marjas stuga

Norråkers äldsta hus, byggt i mitten av 1800-talet. Stugan är renoverad och moderniserad men har kvar sin ursprungliga charm och är tidsenligt inredd. Den ligger precis vid skogskanten med utsikt över sjön och bergen.

PARHUS 13A & 13B

På vägen ned mot sjön från Norråkers Handel ligger vårt parhus. Parhuset har två luftiga trevliga lägenheter som kan hyras var och en för sig eller båda två om ni är ett stort sällskap. De är inredda i retrostil.