Ett stopp på vägen

Egna aktiviteter

Tips på saker att göra i närheten

Här hittar du några förslag på sånt som vi tycker är värt att besöka i närheten av oss. Självklart finns det mycket mycket mer och vi berättar gärna mer när ni kommer eller så är ni välkomna att maila eller ringa och fråga.

Norråker i siffror

Invånare
0
Landskap
0
AKTIVITETER
0

Vildmarksvägen

Norråker-Gäddede-Stekenjokk- Klimpfjäll-Norråker ca 40 mil

Norråker ligger mitt i Vildmarksvägen och därför är vi en perfekt utgångspunkt om du vill åka den. Du kan ta en dagsutflykt härifrån eller välja att bo kvar på till exempel Hotell Stora Blåsjön längs vildmarksvägen. Vägen går över högfjällsplatån Stekenjokk och förbi två samiska platser, Ankarede och Fatmomakke som båda är värda ett besök.

Rastplatser / VINDSKYDD

Perfekta små utflyktsmål för att vara ute och grilla korv, marshmallows eller koka kaffe på elden.

Det finns många rastplatser runt Norråker som alla har ett vindskydd ( gapakoja ), eldplats och dass. På de flesta finns ved och du kan swisha ett frivilligt bidrag på plats till föreningen som tar hand om rastplatsen.

Storfallet är vår favorit-rastplats där det också är härligt att bada från klipporna. Naturplats Inge ligger fint vid Saxälvens inlopp i Tåsjön. Norströms-backen ligger mitt i byn med finfin utsikt över sjön och bästa pulkabacken vintertid (här finns inget dass). Vitliden ligger på en tallbacke vid myrkanten och här finns också en grillkåta.

Fler rastplatser med beskrivning finns på en karta i ditt boende hos oss.

Bilmuséet och Forntidsmuséet i Hoting

Ivars Bilmuseum i Hoting

Upplev ett trevligt och imponerande bil- och mc-museum. Nästan hundra bilar, ett fyrtiotal motorcyklar, modellbilar och annat motorrelaterat material gör att muséet kan räknas som ett av Europas finaste och största.

I Forntidsmuséet  kan man bland mycket annat se en kopia av den unika Hotingskidan och få en inblick i hur den användes av stenålderns jägarfolk i dessa trakter. Modeller och uppbyggda scener visar hur människorna bodde i hyddor för många tusen år sedan. I trakten finns flera bevarade grunder efter stenåldershyddor.

Kontaktinformation/bokning
Hotings camping, 0671-102 48
Norråker-Hoting är 5 mil

Tvärfallet i Brattbäcken / LOPPIS OCH HEMBYGDSGÅRD

Norråker- Kyrktåsjö är 3 mil

Gör en utflykt till Tvärfallet och Kyrktåsjö. Tvärfallet är ett mycket vackert litet vattenfall. Sväng vänster in på en skogsbilväg i Brattbäcken (från Norråker sett). Det sitter en liten träskylt vid vägen. 

Sen kan du fortsätta till Loppisen i Viken strax före Kyrktåsjö. Är du fikasugen så kan du äta våfflor på Hembygdsgården i Kyrktåsjö där du också kan gå in och se utställningen i den gamla mangårdsbyggnaden. Vill du se milsvid utsikt över Tåsjödalen kan du åka upp på Tåsjöberget också. Där finns även lunchservering vissa dagar. 

Hällingsåfallet

Norråker- Hällingsåfallet 8 mil

Hällingsåfallet är ett av landets högsta vattenfall och Sveriges längsta kanjon, fallet forsar ner i en över 40 meter djup ravin och trycks sedan ut i en smal kanjon. Det är riktigt mäktigt!

Viltspaning med egen bil

Sommarkvällar är perfekt för att åka en tur och spana efter vilda djur. Längs den här vägen brukar vi se orrar, tjädrar, rävar och en och annan älg. Har man riktigt tur kan man få se björn…

Borgafjäll

Norråker-Borgafjäll 7 mil

I Borgafjäll finns många fjällvandringar, både korta och långa, att välja på. Det finns också många restauranger och på vintern den bästa utförsåkningen tycker vi!

FRÅGOR?

Kontakta oss så hjälper vi dig