Stuga

Bomvaktarstugan

I denna härliga stuga bor du mindre än ett stenkast från sjön. Njut av lugnet och den fantastiska utsikten från köksbordet medan du väntar på att kokkaffet ska bli klart på vedspisen. Bomvaktarstugan har moderniserats med el men vattnet hämtar du, precis som i gamla tider, från sjön.

I stugan finns kylskåp och kokplattor. Diskbänk finns på utsidan. Den har tre bäddar, vedspis och fint utedass. WC och dusch finns inom gångavstånd. 

Det är också gångavstånd till mataffär, lekplats, grillplatser m.m.

Vill du att vi ställer in mat tills du kommer så gör vi gärna det. Ring butiken på 0671-30002 och beställ.

Stugans historia

Bomvaktatarstugan byggdes under flottningstiden (40-talet). Timret flottades ner längs sax- och sjoutälven till Tåsjön. I övre ändan av sjön stoppades allt timmer av bommen, ett gäng sammanlänkade stockar. Timret transporterades sen i en not av flottningsbåten ner längs sjön. I väntan på att nog mycket timmer skulle samlas väntade flottare och besättning i Bomvaktarstugan.

Vattendunk, ved och parkering.

WC och duschar finns på Norråkers Camping inom gångavstånd och kostar 20 kr per gång.

Ni tar er lättast hit med egen bil. Alternativen är; flyg till Östersund eller Vilhelmina, tåg till Östersund och hyrbil eller buss sista biten eller Inlandsbanan till Hoting. Vi kan också hjälpa er med transporten, hör av er om ni har funderingar. Google maps.

Pris per natt:

500 kr

Tillval av aktiviteter

Gör ett roligt äventyr!

Vandring

Vandra längs Sjoutån till flottarkojan och ta ett dopp från de varma klipporna. Här finns många vandringar av olika slag som du lätt hittar till själv. Vill du ha en guide med så fråga oss. Vi guidar gärna när vi har möjlighet.

Fiska

I Tåsjön finns abborre, öring, gädda, harr och sik. Man kan fiska från våra bryggor eller från båt. Fiskekort köps enkelt på ifiske.se

HÄLLINGSÅFALLET

8 mil bort hittar ni Hällingsåfallet som är ett av landets högsta vattenfall och Sveriges längsta kanjon. Fallet forsar ner i en över 40 meter djup ravin och trycks sedan ut i en smal kanjon.

Viltspaning

Sommarkvällar är perfekt för att åka en tur och spana efter vilda djur. Längs den här vägen brukar vi se orrar, tjädrar, rävar och en och annan älg. Har man riktigt tur kan man få se björn…

Se alla våra aktiveter