Miljö och hållbarhet

För oss är hållbarhet och omtanke om miljön helt självklart eftersom vi älskar den natur vi lever i och därför är det också viktigt för oss att bevara den så som den är.

Att vara ute i naturen och lära känna den tror vi ger en känsla för hur viktig miljön är och därmed också viljan att ta hand om den. Därför berättar vi alltid om naturen vi är i, vilka djur som lever här och om träden, växterna och vattnet.

Naturligtvis använder vi bara produkter för städ och tvätt som är miljöcertifierade. Mestadels använder vi såpa, som är en miljövänlig städprodukt producerad av skogen.

Vi hänger all tvätt på tork för att det ger skönare lakan att sova i och för att det spar energi.

Vi sorterar allt avfall och i varje boende finns kärl för att sortera och återvinna.

Maten vi serverar är i största möjliga mån närproducerad och ekologisk. Vi tar också tillvara mat från vår lanthandel som närmar sig bästföredatum så att så lite som möjligt behöver slängas.

Vi sorterar och komposterar det matavfall som ändå blir.

Uppvärmning av husen sker så energisnålt som möjligt med luftvärmepumpar.

Det mesta av möblerna är inköpta secondhand både för att ta tillvara det som redan finns men också för att det ger en hemtrevlig atmosfär.

Vi bevarar ängsmarkerna på vår egen och våra grannars gårdar genom att använda dem som betesmarker till hästarna och fåren. Allt hö till djuren skördar vi på våra egna marker.

Veden vi behöver tar vi genom att gallra i egen skog.