UPPLEV LANDSBYGDEN OCH ETT ANNAT SÄTT ATT LEVA

Sommar med familjen

Sommarlovsresa 2-6 augusti

Kom hem till Ida och Johannes i den norrländska byn Norråker på sommaräventyr!

Ta med barn eller barnbarn för att uppleva landsbygden och ett annat sätt att leva. Här befinner vi oss mitt i naturen med skog och fjäll runt knuten. Ni bor med gångavstånd till vackra Tåsjön så ni kan se fram emot dagliga kvällsdopp.
Här får ni träffa alla gårdens djur, gosa med våra Siberian Huskys, vara med och mata fåren och lammen och åka på tur med häst och vagn med våra nordsvenska hästar.

Ni får en karta med både små vandringsstigar i skogen runt knuten och tips på lite längre fjällvandring om ni vill det. Vi berättar var de bästa ställena för bad från varma klippor i ån finns och var det är mysigt att göra upp en eld och grilla korv och marshmallows.

Ni får låna fiskespön och kan fiska från vår brygga och kanoterna och fiskebåten är era om ni vill ut på sjön om sommarkvällarna.

Ni bor i något av våra boenden som alla har fullt utrustade kök, badrum, TV, WiFi och egna uteplatser för sköna stunder tillsammans.

På gångavstånd finns vår lanthandel med allt ni kan behöva och där ni också kan ta en glass eller fika i kaféet och få höra det senaste från byborna.

Vill ni lyxa till det kan ni köpa till bastu och badtunna nere vid sjön, det är oslagbart i den ljusa sommarkvällen!

Ingår:

  • 3 nätter i något av våra boenden inklusive sängkläder, handdukar och utstäd
  • Tur med häst och vagn ca 1,5 timme
  • Besök hos alla djuren
  • Lån av kanoter, kajaker och båt med åror och elmotor (flytvästar ingår)
  • Lån av fiskespön (begränsat antal)
  • Kartor och beskrivning av vandringar och utflyktsmål i närheten
  • Kåsa till var och en för att dricka vatten ur ån med (och sen ta med hem).

Pris vuxen:

2490 kr

Pris barn upp till 15 år:

1500 kr

Upplägg

Ingår i paketet

äventyr i närheten

Vandring

Vandra längs Sjoutån till flottarkojan och ta ett dopp från de varma klipporna. Här finns många vandringar av olika slag som du lätt hittar till själv. Vill du ha en guide med så fråga oss. Vi guidar gärna när vi har möjlighet.

Vildmarksvägen

Norråker ligger mitt i Vildmarksvägen och därför är vi en perfekt utgångspunkt om du vill åka den. Du kan ta en dagsutflykt härifrån eller välja att bo kvar på till exempel Hotell Stora Blåsjön längs vildmarksvägen. Vägen går över högfjällsplatån Stekenjokk och förbi två samiska platser, Ankarede och Fatmomakke som båda är värda ett besök.

HÄLLINGSÅFALLET

8 mil bort hittar ni Hällingsåfallet som är ett av landets högsta vattenfall och Sveriges längsta kanjon. Fallet forsar ner i en över 40 meter djup ravin och trycks sedan ut i en smal kanjon.

Viltspaning

Sommarkvällar är perfekt för att åka en tur och spana efter vilda djur. Längs den här vägen brukar vi se orrar, tjädrar, rävar och en och annan älg. Har man riktigt tur kan man få se björn…

Se alla våra aktiveter