UPPLEV LANDSBYGDEN OCH ETT ANNAT SÄTT ATT LEVA

Sommaräventyr

Sommaräventyr

Sommarlovsresa 2-6 augusti

Kom hem till Ida och Johannes i den norrländska byn Norråker på ett annorlunda sommaräventyr!

Ta med barn eller barnbarn för att uppleva landsbygden och ett annat sätt att leva. Här befinner vi oss mitt i naturen med skog och fjäll runt knuten. Vi bor med gångavstånd till vackra Tåsjön så vi kan se fram emot dagliga kvällsdopp. Djurlivet är inte heller långt bort, renarna betar uppe på kalfjället och med en stor portion tur kan vi få se björn när vi är ut på viltspaning en av kvällarna.
På vår gård finns åtta draghundar av rasen siberian husky, får och två nordsvenska hästar. Vi kommer få åka med när draghundarna tränas framför fyrhjuling, vi vandrar genom urskog, serveras lunch som tillagats över öppen eld, fiskar och åker häst och vagn. En av dagarna åker vi till Storfallet som är ett naturligt äventyrsbad med vattenrutschkana, små bubbelpooler och vattenvirvlar att åka runt i. Barnens absoluta favoritplats!

Pris vuxen:
5900 kr

Pris barn upp till 15 år:

3900 kr

 

Aktiviteter alla dagar:

Guidade vandringar

Häst och vagn

Viltspaning

Fiske

Hundspann med fyrhjuling

Filmkväll

Ridning

Bastu och badtunna

Vad ingår?

  • Middag dag 1 och 2
  • Lunch dag 5
  • Aktiviteter alla dagar

Vad ingår inte i priset?

  • Frukost inhandlas och betalas på plats
  • Dryck
  • Lunch dag 2, 3 och 4. Alla gör sin egen matsäck och tar med
  • Middag dag 3 och 4. Då gör varje familj egen middag i sitt boende

Boka ditt sommaräventyr idag

Resfakta

Dag 1

2 aug: Ankomst, incheckning och rundvisning av vår gård och alla djuren. Guidad promenad genom byn så att alla hittar och känner sig hemma. Alla familjer bor i varsitt boende men på gångavstånd till varandra, lanthandeln och vår gård. Vi går till lanthandeln där man köper med sig frukost och även kan handla middag till dag 3 och 4 när alla äter middag för sig själva. När alla installerat sig i sina boenden blir det gemensam middag och vi får lära känna varandra. Kvällen avslutas med Viltspaning där vi åker med vår minibuss längs skogsvägar där vi har chans att se älg, björn, tjäder och andra vilda djur. Viltspaningen delas upp mellan gästerna på fyra kvällar.

Dag 2

3 aug: Frukost var för sig. Vi träffas på förmiddagen och ska sen vandra tillsammans längs med Sjougdån tills vi kommer till en badplats med små vattenfall och klipphällar. Där kan man bada om man vill, dricka vatten direkt ur ån och vi grillar vår lunch över öppen eld. Sen vandrar vi tillbaka.
På eftermiddagen är det fri tid att göra vad man vill. Vi hänger nere vid sjön där man kan fiska, paddla, bada, testa vindsurfa eller bara vara. Där grillar vi också vår middag och äter med sjön som utsikt. Brasan hålls levande och vi berättar om livet och sägnerna härfrån. Bastun och badtunnan är också varma för den som vill. Kvällen avslutas med viltspaning.

Dag 3

4 aug:Frukost var för sig. Den här dagen ska vi upp på Midommarfjällets topp. En fjällvandring som går genom Midsommarfjällets naturreservat i urskog, över myrar och förbi små fjälltjärnar, där vi stannar och provar fiskelyckan på vägen. Vandringen är ca 5 km. Uppe på toppen njuter vi av utsikten och hittar ett bra ställe att äta vår medhavda lunchmatsäck på. Sen vandrar vi tillbaka ner igen. Vill man inte gå hela vägen kan man stanna vid tjärnen och vara där tills vi andra kommer tillbaka samma väg igen. När vi är hemma igen lagar alla sin egen middag i sitt boende. Kvällen avslutas med viltspaning.

Dag 4

5 aug: Frukost var för sig. Vi samlas och åker bil ca 8 km till Storfallet, som är vårt vildmarksbad. Det är forsar där man kan åka vattenrutschkana, vattenvirvlar att åka runt i, naturliga små bubbelpooler och strömmar att simma i. Barnens absoluta favoritplats! Där blir det bad och vi grillar vår lunch.
På eftermiddan finns det olika aktiviteter att ägna sig åt. De som vill kan låna ett fiskespö och gå ner till stenpiren och fiska. Eller så kan man paddla, ro ut med båten, gosa med hundar och katter eller ta en ridtur i skogen på våra nordsvenska hästar. Eller följa med ut på en tur i skogen med våra siberian huskys. Hundarna får springa framför fyrhjulingen medan Ida kör och ni får åka på vagnen bakom.
Middag äts var för sig och efter det är det filmkväll i timmerstugan för dem som vill. Kvällen avslutas med viltspaning.

Dag 5

6 aug: Frukost var för sig. Vi åker på en mysig tur med våra nordsvenska hästar och vagn. Vi avslutar med gemnsam lunch och vinkar hejdå till varandra och vänder hemåt med nya intryck, bekantskaper och minnen för livet.

Frågor

Kontakta oss så hjälper vi dig