Välkommen till Basecamp Norråker

Aktiviteter & äventyr

Här bokar du äventyr & aktiviteter som passar dig

Norråker ligger vid Tåsjön i nordligaste Jämtland på gränsen till Lappland.
Hos oss väljer du om du vill bo i stuga eller i rum med hotellstandard och om du vill komma och bara vara eller lägga till någon av våra aktiviteter. 

Aktiviteter

Boendealternativ

säsonger

Sommaräventyr

Följ med hem till Ida och Johannes i den norrländska byn Norråker på ett annorlunda sommaräventyr! 

Ta med barn eller barnbarn för att uppleva landsbygden och ett annat sätt att leva. Här befinner vi oss mitt i naturen med skog och fjäll runt knuten. Vi bor med gångavstånd till vackra Tåsjön så vi kan se fram emot dagliga kvällsdopp. Djurlivet är inte heller långt bort, renarna betar uppe på kalfjället och med en stor portion tur kan vi få se björn när vi är ut på viltspaning en av kvällarna.
På Idas och Johannes gård finns tio draghundar av rasen siberian husky, får, katter och två nordsvenska hästar. Vi kommer få åka med när draghundarna tränas framför fyrhjuling, vi vandrar genom urskog, serveras lunch som tillagats över öppen eld, fiskar och åker häst och vagn. En av dagarna åker vi till Storfallet som är ett naturligt äventyrsbad med vattenrutschkana, små bubbelpooler och vattenvirvlar att åka runt i. Barnens absoluta favoritplats!

 Detta ingår:

 4 nätter i stuga/lägenhet. Alla boenden ser olika ut och har olika antal bäddar. Samtliga ligger på promenadavstånd från varandra och har kök, vardagsrum, badrum, trädgård med uteplats. Vi fördelar boendena utifrån antal personer per familj.

Middag dag 1 och 2 och lunch dag 5
Aktiviteter alla dagar:
*Viltspaning
*Guidade vandringar
*Hundspann framför fyrhjuling
*Ridning
*Fiske
*Häst och vagn
*Bastu och badtunna
*Filmkväll

Vad ingår inte i resans pris?
Frukost inhandlas och betalas på plats
Dryck
Lunch dag 2, 3 och 4. Alla gör sin egen matsäck och tar med.
Middag dag 3 och 4. Då gör varje familj egen middag i sitt boende. 

Pris:
Vuxen 5900 kr
Barn upp till 15 år 3900 kr

Resfakta:
Norråker ligger i Ångermanlands spets, på gränsen till Jämtland och Lappland. Vackert beläget längst upp i Tåsjödalen. 
Du tar dig själv till Norråker med bil, buss eller tåg. Inlandsbanan går ända till Hoting där vi kan hämta er. Flygplats finns i Östersund och Vilhelmina. Därifrån kan du ta hyrbil, buss eller inlandsbanan. Vi kan hämta er i Hoting om ni kommer med buss eller tåg. 

 Sommarlovsresa 2-6 augusti

2 aug: Ankomst, incheckning och rundvisning av vår gård och alla djuren. Guidad promenad genom byn så att alla hittar och känner sig hemma. Alla familjer bor i varsitt boende men på gångavstånd till varandra, lanthandeln och vår gård. Vi går till lanthandeln där man köper med sig frukost och även kan handla middag till dag 3 och 4 när alla äter middag för sig själva. När alla installerat sig i sina boenden blir det gemensam middag och vi får lära känna varandra. Kvällen avslutas med Viltspaning där vi åker med vår minibuss längs skogsvägar där vi har chans att se älg, björn, tjäder och andra vilda djur. Viltspaningen delas upp mellan gästerna på fyra kvällar. 

 

3 aug:  Frukost var för sig. Vi träffas på förmiddagen och ska sen vandra tillsammans längs med Sjougdån tills vi kommer till en badplats med små vattenfall och klipphällar. Där kan man bada om man vill, dricka vatten direkt ur ån och vi grillar vår lunch över öppen eld. Sen vandrar vi tillbaka. 
På eftermiddagen är det fri tid att göra vad man vill. Vi hänger nere vid sjön där man kan fiska, paddla, bada, testa vindsurfa eller bara vara. Där grillar vi också vår middag och äter med sjön som utsikt. Brasan hålls levande och vi berättar om livet och sägnerna härfrån. Bastun och badtunnan är också varma för den som vill. Kvällen avslutas med viltspaning.

 4 aug:  Frukost var för sig. Den här dagen ska vi upp på Midommarfjällets topp. En fjällvandring som går genom Midsommarfjällets naturreservat i urskog, över myrar och förbi små fjälltjärnar, där vi stannar och provar fiskelyckan på vägen. Vandringen är ca 5 km. Uppe på toppen njuter vi av utsikten och hittar ett bra ställe att äta vår medhavda lunchmatsäck på. Sen vandrar vi tillbaka ner igen. Vill man inte gå hela vägen kan man stanna vid tjärnen och vara där tills vi andra kommer tillbaka samma väg igen. När vi är hemma igen lagar alla sin egen middag i sitt boende. Kvällen avslutas med viltspaning.

5 aug: Frukost var för sig. Vi samlas och åker bil ca 8 km till Storfallet, som är vårt vildmarksbad. Det är forsar där man kan åka vattenrutschkana, vattenvirvlar att åka runt i, naturliga små bubbelpooler och strömmar att simma i. Barnens absoluta favoritplats! Där blir det bad och vi grillar vår lunch. 
På eftermiddan finns det olika aktiviteter att ägna sig åt. De som vill kan låna ett fiskespö och gå ner till stenpiren och fiska. Eller så kan man paddla, ro ut med båten, gosa med hundar och katter eller ta en ridtur i skogen på våra nordsvenska hästar. Eller följa med ut på en tur i skogen med våra siberian huskys. Hundarna får springa framför fyrhjulingen medan Ida kör och ni får åka på vagnen bakom.
Middag äts var för sig och efter det är det filmkväll i timmerstugan för dem som vill. Kvällen avslutas med viltspaning.  

6 aug: Frukost var för sig. Vi åker på en mysig tur med våra nordsvenska hästar och vagn. Vi avslutar med gemnsam lunch och vinkar hejdå till varandra och vänder hemåt med nya intryck, bekantskaper och minnen för livet.


Förkunskap
: Ingen

Pris: Vuxen 5900 kr
Barn upp till 15 år 3900 kr

Basecamp Norråker Cooking
Basecamp Norråker Cooking

Vinteräventyr

Hundspannstur

Följ med på ett äventyr i snön med våra Siberian huskys!

Att tyst färdas fram på snön med ett hundspann är ett både fartfyllt och rogivande äventyr som passar de allra flesta.

Vi börjar med att lära känna hundarna och hjälpas åt att sela dem. Sen spänner vi för dem framför släden och åker iväg. Vi skjutsar er på släden från början och vill man sen så får man prova att köra släden själv. Är ni fler än två har vi med skoter och pulka, och ni får turas om att åka skoterpulka och hundspann. Turen går genom skog och över myrar. Efter halva vägen stannar vi för fika, en pratstund och gos med hundarna. När vi är hemma igen får man hjälpa till med hundarna om man vill.


Förkunskap
: Ingen
Utrustning: Du behöver ha varma kläder, dvs vinterjacka och byxa, vantar och mössa och gärna ett extra värmeplagg som täckjacka eller täckväst. Det går bra att ha med sig en liten ryggsäck eller väska på släden. 
Tidsåtgång: ca 3 timmar 
Antal personer: 2-5. Ej lämpligt för barn under 1 år.

Pris1050 kr per person om du är gäst i något av våra boenden. Annars 1250 kr per person. Halva priset för barn under 15 år. 

Fika med kaffe/te/varm choklad och smörgås ingår.

Skotertur med isfiske

Följ med på en skotertur genom snötyngd skog och över vida myrar. Vi åker till en sjö där vi stannar och grillar lunchmackor och myser vid elden. Vi borrar hål i isen och den som vill får pimpla. Har vi tur får vi fisk!

Halvdagstur ca 3 timmar. Vi kör med skoter och pulka. Om ni vill får ni turas om att köra skoter alternativt sitta i pulkan.

Detta ingår: Guidad tur på skoter och i pulka, varm macka, kaffe/te/varm choklad och fiskeutrustning.

Utrustning: Varma kläder, tjocka skor, mössa och handskar.

Antal personer: 2-8

Pris: 1050 kr per person, halva priset för barn under 15 år.

Åka skidor med draghund

Att åka skidor med draghund är en härlig känsla. Du får låna en av våra Siberian Huskys som är vana att ha skidåkare bakom sig och är snälla om man ramlar.
 
Vi hjälps åt att sela hundarna och göra oss klara och sen åker vi iväg tillsammans. Jag åker först med min draghund och hjälper till när det behövs. Vi åker ca 3 km, sen stannar vi och tar en fika och gosar med hundarna innan vi åker vidare.
 

Turen går genom skog och över myrar och är totalt 5-10 km, beroende på hur långt ni vill åka. Hunden drar dig men du måste också hjälpa till själv att åka skidor precis som vanligt.

Förkunskap: Du ska kunna åka skidor utan hund.
Utrustning: Egen skidutrustning och pjäxor. Har du ingen så har vi utrustning du kan hyra. Du behöver ha med dig kläder för utomhusaktiviteter, d.v.s. tunn jacka och byxa, vantar och mössa samt ett värmeplagg som täckjacka eller täckväst.
Tidsåtgång: ca 2 timmar
Antal personer: 2-6. Ej lämpligt för barn under 10 år.

Pris: 500 kr per person

Detta ingår: Guide, draghund med tillhörande dragutrustning till dig och hunden. Kaffe/te/varm choklad och smörgås.

Häst & släde

Följ med på en slädtur genom snöklädd skog med våra nordsvenska hästar. Själva turen är ca 45 minuter och om du vill får du vara med i stallet och göra i ordning hästarna.
Tidsåtgång: Ca 1 timme
Antal personer: 2-6

Pris: 250 kr per person, halva priset för barn under 15 år.
Utrustning: Ta på varma kläder, skor, mössa och vantar.
Period: November-mars

Höstlov 5 dagar

Följ med oss hem till Ida i den norrländska byn Norråker på en annorlunda höstlovsvecka! I år när inget är som vanligt kan vi erbjuda familjer den här fantastiska möjligheten att komma ut på landsbygden och uppleva ett helt annat sätt att leva än storstadslivet många av oss lever idag. Här befinner vi oss mitt i naturen med skog och fjäll runt knuten.

Djurlivet är inte heller långt bort, på sommarhalvåret betar renarna uppe på kalfjället och ibland kan man ha turen att se björn när man är ute och åker på vägarna.

På Idas gård finns tio draghundar av rasen Siberian Husky, får, katter och två nordsvenska hästar. Vi kommer få åka med när draghundarna tränas framför fyrhjuling, vi vandrar längs älven och serveras lunch som tillagats över öppen eld, vi fiskar och åker häst och vagn. En av dagarna är vi med vid renskiljningen och får inblick i samernas kultur och vardag när vi besöker ett av de närbelägna samevistena.

Pris från 8900kr

Fira jul på lanthandel

Fira en mysig och snösäker jul hos oss! Följ med på en tur med häst och släde på julafton och håll utkik efter tomten som kommer och knackar på. Vill ni, så finns möjlighet till hundspannstur också, bara det är nog med snö.
Vi har boenden i olika varianter: stugor, lägenhet i lanthandeln och parhus. Boende från 800 kr per natt för två vuxna och två barn.
Julpaketet med häst och slädtur och tomtebesök kostar 450 kr för upp till 4 personer.

Hundspannstur halvdag inklusive fika kostar 1050 kr för vuxen och halva priset för barn.
Pulkor, snöskor och spark finns att låna.
För frågor och bokning, ring eller maila oss.
Välkomna att fira jul hos oss!
/Ida och Johannes
Frågor

Kontakta oss så hjälper vi dig