Välkommen till Basecamp Norråker

Aktiviteter & äventyr

Här bokar du äventyr & aktiviteter som passar dig

Norråker ligger vid Tåsjön i nordligaste Jämtland på gränsen till Lappland.
Hos oss väljer du om du vill bo i stuga eller i rum med hotellstandard och om du vill komma och bara vara eller lägga till någon av våra aktiviteter. 

Aktiviteter

Boendealternativ

säsonger

Skotertur med isfiske

Följ med på en skotertur genom snötyngd skog och över vida myrar. Vi åker till en sjö där vi stannar och grillar lunchmackor och myser vid elden. Vi borrar hål i isen och den som vill får pimpla. Har vi tur får vi fisk!

Halvdagstur ca 3 timmar. Vi kör med skoter och pulka. Om ni vill får ni turas om att köra skoter alternativt sitta i pulkan.

Detta ingår: Guidad tur på skoter och i pulka, varm macka, kaffe/te/varm choklad och fiskeutrustning.

Utrustning: Varma kläder, tjocka skor, mössa och handskar.

Antal personer: 2-8

Pris: 1050 kr per person, halva priset för barn under 15 år.

Åka skidor med draghund

Att åka skidor med draghund är en härlig känsla. Du får låna en av våra Siberian Huskys som är vana att ha skidåkare bakom sig och är snälla om man ramlar.
 
Vi hjälps åt att sela hundarna och göra oss klara och sen åker vi iväg tillsammans. Jag åker först med min draghund och hjälper till när det behövs. Vi åker ca 3 km, sen stannar vi och tar en fika och gosar med hundarna innan vi åker vidare.
 

Turen går genom skog och över myrar och är totalt 5-10 km beroende på hur långt ni vill åka. Hunden drar dig men du måste också hjälpa till själv att åka skidor precis som vanligt.

Förkunskap: Du ska kunna åka skidor utan hund.
Utrustning: Egen skidutrustning och pjäxor. Har du ingen så har vi utrustning du kan hyra. Du behöver ha med dig kläder för utomhusaktiviteter, d.v.s. tunn jacka och byxa, vantar och mössa samt ett värmeplagg som täckjacka eller täckväst.
Tidsåtgång: ca 2 timmar
Antal personer: 2-6, ej lämpligt för barn under 10 år.

Pris: 500 kr per person

Detta ingår: Guide, draghund med tillhörande dragutrustning till dig och hunden, Kaffe/te/varm choklad och smörgås.

Häst & Släde

Följ med på en slädtur genom snöklädd skog med våra nordsvenska hästar. Själva turen är ca 45 minuter och om du vill får du vara med i stallet och göra i ordning hästarna.
Tidsåtgång: Ca 1 h
Antal personer: 2-6

Pris: 250 kr per person, halva priset för barn under 15 år.
Utrustning: Ta på varma kläder, skor, mössa och vantar.
Period: November-mars

Höstlov 5 dagar

Följ med oss hem till Ida i den norrländska byn Norråker på en annorlunda höstlovsvecka! I år när inget är som vanligt kan vi erbjuda familjer den här fantastiska möjligheten att komma ut på landsbygden och uppleva ett helt annat sätt att leva än storstadslivet många av oss lever idag. Här befinner vi oss mitt i naturen med skog och fjäll runt knuten. Djurlivet är inte heller långt bort, på sommarhalvåret betar renarna uppe på kalfjället och ibland kan man ha turen att se björn när man är ute och åker på vägarna.

På Idas gård finns tio draghundar av rasen siberian husky, får, katter och två nordsvenska hästar. Vi kommer få åka med när draghundarna tränas framför fyrhjuling, vi vandrar längs älven och serveras lunch som tillagats över öppen eld, vi fiskar och åker häst och vagn. En av dagarna är vi med vid renskiljningen och får inblick i samernas kultur och vardag när vi besöker ett av de närbelägna samevistena.

Fira jul på lanthandel

Fira en mysig och snösäker jul hos oss!
Följ med på en tur med häst och släde på julafton och håll utkik efter tomten som kommer och knackar på. Vill ni, så finns möjlighet till hundspannstur också, bara det är nog med snö.
Vi har boenden i olika varianter: stugor, lägenhet i lanthandeln och parhus. Boende från 800 kr per natt för två vuxna och två barn.
Julpaketet med häst och slädtur och tomtebesök kostar 450 kr för upp till 4 personer.
Hundspannstur halvdag inklusive fika kostar 1050 kr för vuxen och halva priset för barn.
Pulkor, snöskor och spark finns att låna.
För frågor och bokning, skicka PM, ring eller maila.
Välkomna att fira jul hos oss!
Ida och Johannes
Frågor

Kontakta oss så hjälper vi dig