Välkommen till Basecamp Norråker

Aktiviteter

Här hittar du fler härliga aktiviteter

Norråker ligger vid Tåsjön i nordligaste Jämtland på gränsen till Lappland.
Här kan du vandra, bada, spela tennis eller bara vara.

Paddla
Paddla kajak längs vackra Tåsjön. Det finns flera fina öar och rastplatser som du kan paddla till. Vi har två kajaker som ni som bor i något av våra boenden gärna får låna. Flytväst måste användas och finns också att låna. All paddling sker på egen risk.

Förkunskap: Ingen
Antal: 2
Pris: Gratis, endast för våra boendegäster.

Hyra båt
Ta en båttur på Tåsjön! Varma sommardagar är det härligt med en svalkande båttur och om du vill kan du fiska från båten också. Det är en plastbåt med åror och elmotor. Flytväst måste användas och finns att låna.
Förkunskap: Bra om man har vana att köra båt men inget måste.
Pris: 500 kr per dag inklusive elmotor och flytväst. Endast för våra boendegäster.

Fiska
I Tåsjön finns aborre, öring, gädda, harr och sik. Man kan fiska från våra bryggor eller från båt. Fiskekort köps på macken.

 

Basecamp Norråker Cooking
Basecamp Norråker Cooking

Häst och vagn
Våra Nordsvenska hästar tar oss med på en tur med häst och vagn. I lugnt tempo tar vi oss runt omkring byn och på små skogsvägar. Om du vill får du hjälpa till att borsta och göra hästarna klara före och efter turen.

Tidsåtgång: ca 1 timme
Förkunskap: ingen
Antal: 2-8
Pris: 200 kr per person som gäst i något av våra boenden, annars 300 kr.
Halva priset för barn.

Badplatser
På gångavstånd finns byns badplats med sandstrand, badbrygga, gungor, lekställning, omklädningsrum, dass och grillplats. 8 km bort ligger Storfallets rastplats och badplats som är ett naturligt äventyrsbad i forsen. Halvvägs till Storfallet ligger Inge badplats som är perfekt för små barn då det är långgrunt och sandstrand. Där finns också brygga, omklädningsrum, dass och grillplats.

Spela tennis
I Norråker finns en jättefin tennisbana där ni kan spela tennis. Racket och bollar finns att låna.

Lekpark
I byn finns en lekpark med gungor, lekställningar och sandlåda.

Vandra
Här finns många vandringar av olika slag som du lätt hittar till själv. Vill du ha en guide med så fråga oss. Vi guidar gärna när vi har möjlighet. Här ger vi några exempel på vandringar:

Flottarstigen
Vandra längs sjoutån till Fkottarkojan där det finns rastplats och grillplats. Det är också fint att bada från de varma klipporna i ån. Vandringen är ca 2 km men du kan fortsätta längre upp längs ån om du vill.
Hitta hit: Kör bil eller cykla ner mot sjön vid macken och över bron, ca 1 km efter bron svänger du höger vid ställverket och följer grusvägen ca 2 km för att komma till skylten som visar att här börjar vandringen.

Midsommarfjället
Vandra genom trolsk gammal skog, över myrar och förbi tjärnar upp på Midsommarfjällets topp med vidunderlig utsikt. Området är ett naturreservat och du kommer se olika naturtyper och växtlighet längs vägen. Strax före toppen finns en raststuga. Vandringen är ca 5 km enkel väg.
Hitta hit: Kör över bron mot Skansnäset, ca 1 km efter bron sitter det en ganska liten träskylt på höger sida vägen där du ska svänga in. Följ sedan skyltarna fram till vändplatsen där vandringen börjar.

Inge naturstig
En kort och trevlig vandring längs sjön till ett av Tåsjöns inlopp där det finns en fin rastplats vid vattnet med grillplats, vindskydd och dass. Här är det också nära till Inge badplats som är en lugn liten badplats perfekt för små barn då det är långgrunt och sandstrand.
Hitta hit: Gå genom byn till Lapplandsgränsen, ta skoterleden ner mot sjön och följ skyltarna naturstig. Från byn är vandringen ca 2 km enkel väg. Om du vill kan du parkera vid länsgränsen och då är själva naturstigen ca 1 km.

Vitterstigen
Vitterstigen är en sagostig i skogen ovanför byn. Om du tittar riktigt noga kan du få syn på vittrorna i skogen. Där gömmer sig även små tomtar och troll i sina stugor. Vandringen är ca 1,5 km.
Hitta hit: Gå genom byn mot Hoting. Efter 60-skylten sitter en skylt som visar att vandringen börjar. Ta vänster uppför lägdan och följ stigen. Stigen slutar vid Skidstugan där du kan ta vägen ner till byn igen.

Gammboern och Krontorp
Vandra samma väg som man gick förr i tiden för att komma till fäbodarna där man hade djuren på bete på somrarna. I boern bodde man på sommaren och passade djuren som betade i skogen och på myrarna. Det är en vandring genom skog och över myrar. Stanna vid bäcken och drick det friska vattnet. Gammboern är öppen och du kan stiga in och se hur den ser ut inuti. Det är en privat stuga så visa hänsyn. Vandringen är ca 4 km enkel väg. Halvvägs ligger Krontorp med rastplats och dass. Om man vill kan man fortsätta vidare förbi gammboern till fler fäbodar längre upp.
Hitta hit: Ta vägen upp mitt emot macken, följ den förbi skidstugan. Några hundra meter efter att asfalten tagit slut delar sig vägen. Ta vänster och följ skyltarna.

 

 

Frågor

Kontakta oss så hjälper vi dig